Informatie voor ouders, verzorgers en leerling

Vanaf 16,5 jaar starten met je rijlessen bij Rijschool Victorie! Door 2toDrive mag de leerling nu al vanaf 16,5 starten met het volgen van de rijlessen. Vanaf 17 jaar mag je het praktijkexamen afleggen voor rijbewijs B. Tot je 18 jaar mag je dan rijden onder begeleiding van een coach.

Wil je ook meedoen? Meld je dan direct aan.

De start van een rijopleiding:


Bij Rijschool Victorie doen wij altijd een proefles. Deze proefles duurt ongeveer een uur en kost helemaal niets. De leerling mag gelijk achter het stuur zitten en gaan we direct de weg op. We gaan dan vervolgens naar een parkeerterrein waar de leerling van stuuroefeningen mag doen. Daarna zal de leerling kennis maken met de rijinstructeur en zullen we uitleggen hoe de rijopleiding is opgebouwd en geeft advies over de te volgen rijopleiding en het juiste instapniveau. 

Uiteraard staat het de leerling of de ouders vrij om te kiezen voor de te volgen rijopleiding. Als je kiest voor een rijlespakket waar minder lessen in zitten dan de rijinstructeur heeft geadviseerd dan is de kans groot dat je achteraf lessen bij moet kopen. Te veel betaalde lessen in een rijopleiding worden uiteraard altijd terug betaald!

Machtiging DigiD

Om een examen of tussentijdse toets te kunnen aanvragen voor je bij het CBR dien je de rijschool te met je DigiD-code.

Theorie cursus

Het autorijbewijs begint met de theorie, je kunt een 1 daagse cursus doen waarbij rijschool victorie een theorie leerboek en examenboek verschaft of voor leerlingen die liever digitaal leren een i-theorie set. In de Lespakketten zit standaard een theorieleerset.

Tussentijdse toets

Als je ongeveer op driekwart van jouw rijopleiding zit bied ik je de mogelijkheid om een tussentijdse toets te doen. Je gaat dan een een proefexamen afleggen bij het CBR, er zal ook een examinator van het CBR naast je zitten. Je kan niet zakken en niet slagen voor deze toets maar wel een vrijstelling verdienen voor de bijzondere verrichtingen op je eerste examen. Na afloop krijg je een advies mee over je gereden rit. Je slagingskans op je echte praktijkexamen neemt hierdoor enorm toe. Ook heb je hierdoor al eens ervaren hoe het gaat bij het CBR en welk niveau zij verwachten.

De lestijden

Maandag    09:00 - 21:00 
 Dinsdag   09:00 - 21:00
 Woensdag    9:00 - 21:00
 Donderdag    9:00 - 21:00
 Vrijdag    9:00 - 21:00
 Zaterdag    9:00 - 21:00
 Zondag     Alleen in overleg

Ik adviseer om zoveel mogelijk de rijlessen overdag te laten plaatsvinden. Overdag is het veel drukker op de weg en hierdoor kan jij sneller ervaring op doen. Hierdoor heb je vaak minder rijlessen nodig en vergroot jij hiermee jou slagingskans! Rijlessen dienen 48 uur van te voren afgezegd te worden, anders worden deze in rekening gebracht.

Geslaagd?

Nadat jij geslaagd bent voor het rijexamen kun jij het rijbwijs aanvragen bij de gemeente waar jij ingeschreven. Let op de openingstijden in jou gemeente, vaak duurt het daarna ongeveer 3 tot dagen voordat jij je rijbewijs kunt ophalen. De kosten verschillen per gemeente. Wil je je rijbewijs spoed aanvragen kan dat. Hiervoor worden extra kosten gerekend bij de gemeente.

Voor het aanvragen van een rijbewijs heb jij een geldig legitimatiebewijs nodig en 1 recente pasfoto.

Vragen tijdens de rijopleiding?

Ik ben blij dat jij de rijopleiding bij mijn rijschool komt volgen en dat dat ook naar wens verloopt. Mocht er tijdens de rijopleiding dingen zijn waar je ontevreden over bent, gewoon even bellen. Dit komt je rijopleiding ten goede.

Gespreid betalen

Ik realiseer mij dat een rijopleiding een kostbare aangelegenheid is . Daarom is het mogelijk gespreid betalen. Indien u kiest voor een pakket, zit daar een korting in waardoor het uurtarief blijft. Bent u tijdens de rijopleiding niet in staat betalingsafspraken na te komen dan vragen wij u contact op te nemen met de rijschool. Zo kunnen wij met u mogelijk een betalingsregeling treffen zodat uw zoon of dochter toch het rijbewijs kan behalen. Een mogelijkheid kan ook zijn dat we het aantal lessen per week verminderen zodat de kosten dragelijker worden.

Praktijkexamen

Zodra jij veilig en zelfstandig kan deelnemen aan het verkeer zal jou instructeur in overleg met jou het examen aanvragen. Let op! Eenmaal aangevraagd kan een examen niet meer verplaatst worden.

2 to drive