Gezondheidsverklaring

Het is verstandig om aan het begin van de rijopleiding direct digitaal via www.cbr.nl je gezondheidsverklaring in orde te maken. De kosten zijn hiervoor €34,80 en betaal je via iDeal. Je bent namelijk zelf verantwoordelijk voor je gezondheidsgegevens. Het kan zijn dat je medicijnen gebruikt, ADD, ADHD hebt of in het verleden medisch bent behandeld. Dan zal je een vraag op de gezondheidsverklaring met "Ja"moeten invullen. Het CBR heeft tijd nodig om deze verklaring te beoordelen. Dit scheelt rijlessen als je aan het begin al duidelijk hebt wat voor extra eisen het CBR stelt (dit kan een verklaring van jou huisarts zijn of een extra rijtest zijn om te kijken of je rijgeschikt bent). De rijschool kan namelijk jou rijvaardigheid beoordelen maar niet je rijgeschiktheid. Mocht na het behalen van je rijbewijs, indien je bijvoorbeeld betrokken raakt bij een aanrijding of ongeval in het verkeer naar voren komen dat je wellicht iets verzwegen hebt ben je zelf verantwoordelijk en aansprakelijk.

Machtig je rijschool 

Voordat de rijschool het Rijexamen of de tussentijdse toets voor je kan aanvragen moet je daarvoor eerst toestemming geven. Dat bied je enkele voordelen. Zo ontvang je na machtigen direct bericht als de rijscohol het examen voor u heeft gereserveerd of als uw examen is verschoven.

Hiervoor ga je naar CBR.nl en houd je DigiD code bij de hand. Vaak heb je deze al voor school ook nodig. Heb je je DigiD niet meer, vraag deze aan via www.DigiID.nl. Binnen 5 werkdagen krijg je deze dan thuisgestuurd. Zorg ervoor dat je dit aan het begin van je rijopleiding direct doet om vertraging te voorkomen voor je. Er kan namelijk geen praktijkexamen of tussentijdse toets worden ingepland.

Ons rijschoolnummer is 5906 F1

Ben jij gezond genoeg om je rijbewijs te halen?

2 to drive