Rijles met Faalangst? Dat is echt geen probleem!

Rijschool Victorie is opgeleid om mensen met rij- of faalangst te begeleiden. Ik heb veel ervaring met leerlingen die net wat meer aandacht vragen, of een aangepaste aanpak nodig hebben om het rijbewijs te behalen. Ik steek extra veel energie in deze categorie leerlingen en voor mij is het een uitdaging om een positief resultaat neer te zetten! 

Hoe weet je nu of je faalangst hebt? Op school ervaar je misschien een (lichte) stress of spanning als je bijvoorbeeld toetsweek hebt. Nu begin je met je rijopleiding en zijn er toch bepaalde situaties die je lastiger blijkt te vinden dan dat je van te voren voorpelt had. Je wilt heel graag je rijbewijs maar om het praktijkexamen te kunnen halen moet je zelfstandig en veilig alle beslissingen maken. Na een aantal lessen kan ik al goed inschatten of faalangst ook bij jou speelt en zal ik hierop de rijopleiding aanpassen. Dit is natuurlijk niet erg! Het is niets om je voor te schamen, maar negeren van faalangst is een groter probleem! Je wil voor je eigen plezier het rijbewijs halen, dat staat bij ons voorop! 

Twijfel je? Laten we eerst contact hebben

Haal ook jouw rijbewijs!

Er zijn heel wat leerlingen die tijdelijk gestopt zijn bij hun rijschool of willen stoppen omdat ze niet meer geloven in het rijbewijs halen. Vaak is het best wel een stap om over te stappen op een andere rijschool. Ik kan alleen maar zeggen, geef niet op want het halen van je rijbewijs is echt mogelijk!

Heel belangrijk is dat je je op je gemak voelt bij een rijschool, het CBR biedt sinds enkele jaren de mogelijkheid aan om een praktijkexamen faalangst te reserveren. Dit examen stelt dezelfde eisen als een standaard praktijkexamen, echter de examinatoren van het CBR zijn hierop extra getraind. Bij Rijschool Victorie kun je fouten te maken tijdens je rijopleiding, uiteindelijk zijn fouten maken leermomenten. Samen gaan we er dan voor zorgen dat je uiteindelijk zelfstandig en veilig beslissingen neemt en zelfvertrouwen (terug) krijgt. Bij Rijschool Victorie betaal je niet extra voor faalangst-rijlessen maar maak je voordelig gebruik van de kennis die in huis is.

Hoe gaat het CBR om met faalangst?

2 to drive